четвер, 15 лютого 2024 р.

Папа проголосив святою Маму Антулу з Аргентини

Папа Франциск 11 лютого 2024 р., канонізував першу аргентинську святу Маму Антулу в присутності тисяч співвітчизників і президента Аргентини Хав’єра Мілея. У проповіді Понтифік зазначив що сьогодні є багато «бар’єрів, які треба зламати», і застерігає перед «гангреною» душі, як байдужість і страх. Тому, Він запрошує нас наново відкрити «радість віддавати себе іншим, вільні від анестезуючих форм релігійності та позбавлені плоті ближнього».

Тисячі вірних у на площі Святого Петра

Метафора прокази у світлі уривку з Євангелія, стали основою для проповіді Папи Франциска на Месі у Ватикані, до канонізації Марії Антонії де Сан-Хосе-де-Пас-і-Фіґероа, яку аргентинці та усі вірні по світі, знають як маму Антула. Перша аргентинська свята, яка жила у XVII ст. під час вигнання Товариства Ісуса з країни, поширювала Ігнатіанські духовні вправи у Буенос-Айресі та інших регіонах,  сповіщаючи про Бога не лише простим людям, а навіть батькам-засновникам країни, які фактично вважали її «матір’ю».

Звернення до нової святої

Скеровуючи погляд на новопроголошену святу Марію Антонію від святого Йосифа, Папа зазначив, що вона є сьогодні для нас прикладом апостольської ревності та сміливості. «Вона пройшла тисячі кілометрів пішки, через пустелі та небезпечні дороги, щоб нести Бога», – сказав Папа у проповіді і підкреслив, що її «місіонерський запал ґрунтувався на довірі до Провидіння та на витривалості». «Молімося сьогодні до Марії Антонії, святої Марії Антонії де Пас від святого Йосифа, щоб вона нам допомагала. Нехай Господь благословить усіх нас», – сказав Святіший Отець.

Відео запис проголошення святою Марії Антонії де Сан-Хосе-де-Пас-і-Фіґероа

Джерело: vaticannews.va

Немає коментарів:

Дописати коментар